Treceți la conținutul principal

Impachetari cu ulei de ricin







   Impachetarile si compresele cu uleiul de ricin sunt foarte eficiente. Stimuleaza circulatia sangelui pe zona aplicata si regereneaza tesuturile afectate, ajuta detoxifierea organismului si asimilarea de nutrienti.

   Trateaza cu succes colecistitele (inflamatiile veziculei biliare, cu un rol important in digestia alimentelor), epilepsia, migrenele, artritele si dereglarile sistemului nervos.
Are efect imediat si se recomanda folosirea lui de cel putin trei ori pe saptamana, pentru o detoxifiere si regenerare completa.


   Unii specialisti recomanda indepartarea lui abia dimineata, pentru a-si face efectul pe timpul noptii.

   Uleiul de ricin este folosit ca remediu impotriva constipatiei inca din Egiptul antic. In timp, specialistii au descoperit multe alte intrebuintari curative ale acestuia si a devenit un adevarat panaceu pentru functionarea normala a organismului.

   Ai nevoie de comprese din bumbac sau alt material natural, la dimensiunile specifice zonei in care sunt aplicate. O punga de plastic, un borcan cu capac si apa fierbinte iti vor fi si ele de folos.
Nu uita ca uleiul de ricin pateaza lenjeria, iar in majoritatea tratamentelor naturiste cu ulei de ricin se recomanda repausul total.

   Pe panza impaturita de mai multe ori, sa aiba o grosime de minim 5 cm  pune 2 linguri de ulei de ricin si asaz-o pe zona afectata. Se pot adauga optional si cateva picaturi de ulei esential daca ai, specifice afectiuni tratate.De exemplu pentru ficat Zendocrine. Peste panza se poate pune o punga de plastic . Mentine zona respectiva calda.

   Asteapta minim o ora pentru a actiona, dupa care indeparteaza compresele. Spala zona respectiva cu apa in abundenta si sapun sau bicarbonat.

   Panza nu este de unica folosinta. Compresele vor fi asezate in borcan, pastrate la frigider si le poti folosi chiar de 25 de ori.

   Pot fi folosite in zona abdominala, pentru a stimula activitatea ficatului, dar si pentru tratarea dereglarilor stomacale. Trateaza cu succes si durerile musculare, deci impacheteaza-ti zonele dureroase pentru un efect imediat.

   Se folosesc cu succes si pentru tratarea cistitelor si durerilor menstruale. Nu pot fi aplicate insa pe ranile deschise si nu sunt indicate gravidelor sau femeilor care alapteaza.

   Este si un bun remediu impotriva caderii masive a parului.Pentru că are o consistență bogată, uleiul de ricin se folosește în măști de păr alături de ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de jojoba, în raport de 1:1.
   Se maseaza firul uscat si se acopera cu o punga de plastic pentru cel putin doua ore. Efectul maxim se obtine in amestecarea uleiului de ricin cu ulei esntial de rozmarin, ylang-ylang, cedru, lavanda. Se indeparteaza cu samponul obisnuit. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Limonada antiinflamatoare

Ingrediente de limonadă antiinflamatoare:  suc proaspăt de lămâie : (2-3 lămâi) 1L de apa filtrata (dupa gust) 1 lingură de turmeric bio măcinat 1 lingură de scorțișoară bio un pic de sare de Himalaya sau de mare ½ lingură de stevia lichidă (sau după gust) sau miere daca nu esti pe un stil de viata ketogenic 1 lingură de ulei  de cocos și un vârf de piper negru - acest lucru va îmbunătăți dramatic absorbția curcuminoizilor de turmeric care se absoarbe cel mai bine cu grăsimi bune și peperină, care este ingredientul principal al piperului negru.   Puteti sa folositi si ulei MCT  Opțional : 1 linguriță  de ghimbir proaspăt si un pic piper de cayenne 1-2 picaturi ulei esential pur cu grad terapeutic de turmeric si lime sau orice ulei esential de citrice si ghimbir Instrucțiuni :        Pune toate ingredientele următoare într-un blender pe viteza medie  până când  s-au dizolvat și amestecat incredientele.         Bea regulat acesta limonada.  Am auzit multe rapoarte de