Treceți la conținutul principal

Cele mai bune uleiuri naturale care oferă protecție solară

 

Stim ca produsele de protectie solara conventionale sunt foarte toxice si daunatoare pentru organism in primul rand datorita chimicalelor dar si prin faptul ca blocheaza razele solare sanatoase. Nu uitati ca pielea este cel mai mare organ al nostru si prin produsele cosmetice, cele de curatenie, balsamul de rufe putem introduce in organism o gramada de substante toxice care se transforma in xenoestrogeni.Xenoestrogenii au capacitatea de a se atasa de aceiasi receptori ca si estrogenul, blocand efectele naturale ale acestuia din urma. Prin urmare, xenoestrogenii pot afecta echilibrul hormonal al organismului.

Este foarte important sa stim ca soarele este vital pentru sanatatea noastra. Sunt foarte periculoase arsurile solare.

Pot sa va spun din experienta mea ca nu mai folosesc creme de plaja conventionale de peste 10-15 ani. Imi pregatesc pielea din timp cu suplimente de beta-caroten si vitamina D3 intern, cura cu suc de morcovi este foarte buna.

Este foarte important pentru calitatea pielii ce mancam,sa avem in alimentatie grasimi de calitate si sa evitam carbohidratii nesanatosi(faina alba si zaharul). Pielea se hidrateaza cel mai bine din interior.

Uleiuri esentiale cu factor de protectie



Ulei esential de lemongrass SPF 6

Ulei esential de menta SPF 6

Ulei esential de lavanda SPF 5

Ulei esential de arbovitae

Ulei esential de eucalipt SPF 2

Uleiuri vegetale cu factor de protectie:

Uleiul de avocado SPF 4-10

Uleiul de avocado poate fi achiziționat din orice plafar. Amestecă acest produs cu un alt ulei cu un factor de protecție solară de cel puțin 15.

Uleiul de germeni de grâu SPF20

Acest ulei de calitate (și puțin mai scump) este incolor, așadar nu va afecta aspectul tenului. Uleiul de germeni de grâu are un efect antioxidant și încarcă pielea cu vitamina E.

Printre altele, vitamina E îmbunătățește sănătatea pielii, previne îmbătrânirea prematură a acesteia și îndepărtează ridurile. În plus, acest nutrient are abilitatea de a preveni efectele nocive ale razelor ultraviolete. Uleiul de germeni de grâu este util și pentru a trata psoriazisul, eczemele și arsurile.

Uleiul de cocos bio virgin SPF 2-8

Uleiul de cocos este foarte versatil și prezintă numeroase utilizări alternative. Datorită mirosului său plăcut caracteristic, acest produs este foarte popular pe timp de vară.

Pe lângă beneficiile sale în îngrijirea pielii, uleiul de cocos este util și pentru a proteja podoaba capilară. Amestecă-l cu un ulei cu un factor de protecție solară de cel puțin 8 și întinde-l pe corp, păr și scalp. La final, vei mirosi incredibil!

Uleiul de semințe de morcov SPF 30-50

De obicei, uleiul din semințe de morcov poate fi achiziționat din plafare. Cu siguranță știai deja că morcovii sunt benefici pentru piele. Ei bine, află că și uleiul obținut din semințele de morcovi este foarte util.

Uleiul de semințe de morcovi este mai eficient decât orice cremă de protecție solară din comerț. Acest produs conține vitamina A și caroten, având abilitatea de a proteja pielea.

Printre altele, uleiul din semințe de morcovi te va ajuta să obții un bronz atractiv și îți va proteja pielea împotriva arsurilor și a roșeții. Mai mult, acest ulei poate fi utilizat și pentru a trata diverse probleme cutanate, inclusiv eczemele.

Uleiul de migdale SPF 5

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale disponibile pe piață. Acesta are un factor de protecție solară de nivel 5, dar este o sursă semnificativă de vitamina E, ce menține pielea tânără și moale. În plus, uleiul de migdale poate menține părul moale și lucios. Îl poți chiar amesteca cu numeroase creme pentru piele.

Uleiul de zmeură SPF 30-50

Deși nu se găsește ușor, uleiul de zmeură are un factor de protecție solară foarte ridicat, situându-se de obicei între 30 și 50. Pe lângă acest beneficiu, uleiul de zmeură conține vitaminele A și E, ce mențin pielea tânără și ameliorează inflamațiile.

Uleiul de jojoba SPF4

Jojoba este deseori utilizată în tratamentele de înfrumusețare, fiind inclusă, de pildă, în șampoane și săpunuri. Printre altele, poți utiliza jojoba pentru a remedia pielea crăpată sau uscată.

Acest produs hidratează pielea și oferă protecție împotriva luminii solare, dar, din păcate, nu poate stopa efectele nocive ale razelor ultraviolete. Însă dacă îl combini cu alte produse, uleiul de jojoba poate fi un aliat de nădejde în ceea ce privește sănătatea pielii.

Uleiul de macadamia SPF 6

Acest produs este bogat în vitamina E și minerale, inclusiv în potasiu și fosfor. Uleiul de macadamia este o alternativă naturală a loțiunilor de protecție solară obișnuite, fiind foarte popular pe plajele australiene. Poți achiziționa ulei esențial de macadamia din orice plafar.

Alte uleiuri naturale care oferă protecție solară

Ca să îți protejezi pielea de razele ultraviolete, încearcă și:

  • Ulei de susan SPF 4

  • Ulei de semințe de cânepă SPF 6

  • Unt de shea SPF 3-6

  • Unt de cacao SPF 6


Poti sa obtii foarte simplu uleiuri de plaja amestecand uleiurile purtatoare cu uleiurile esentiale.

Cateva exemple gasiti la linkurile de mai jos:

https://www.elemental.eu/ro/blog/3963_ulei-de-plaja-cu-5-uleiuri-protectoare.html

https://www.elemental.eu/ro/blog/2966_ulei-activator-de-bronzare.html



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Impachetari cu ulei de ricin

   Impachetarile si compresele cu uleiul de ricin sunt foarte eficiente. Stimuleaza circulatia sangelui pe zona aplicata si regereneaza tesuturile afectate, ajuta detoxifierea organismului si asimilarea de nutrienti.    Trateaza cu succes colecistitele (inflamatiile veziculei biliare, cu un rol important in digestia alimentelor), epilepsia, migrenele, artritele si dereglarile sistemului nervos. Are efect imediat si se recomanda folosirea lui de cel putin trei ori pe saptamana, pentru o  detoxifiere  si regenerare completa.    Unii specialisti recomanda indepartarea lui abia dimineata, pentru a-si face efectul pe timpul noptii.    Uleiul de ricin este folosit ca remediu impotriva constipatiei inca din Egiptul antic. In timp, specialistii au descoperit multe alte intrebuintari curative ale acestuia si a devenit un adevarat panaceu pentru functionarea normala a organismului.    Ai nevoie de comprese din bumbac sau alt material natural, la dimensiunile specifice zonei in care

Limonada antiinflamatoare

Ingrediente de limonadă antiinflamatoare:  suc proaspăt de lămâie : (2-3 lămâi) 1L de apa filtrata (dupa gust) 1 lingură de turmeric bio măcinat 1 lingură de scorțișoară bio un pic de sare de Himalaya sau de mare ½ lingură de stevia lichidă (sau după gust) sau miere daca nu esti pe un stil de viata ketogenic 1 lingură de ulei  de cocos și un vârf de piper negru - acest lucru va îmbunătăți dramatic absorbția curcuminoizilor de turmeric care se absoarbe cel mai bine cu grăsimi bune și peperină, care este ingredientul principal al piperului negru.   Puteti sa folositi si ulei MCT  Opțional : 1 linguriță  de ghimbir proaspăt si un pic piper de cayenne 1-2 picaturi ulei esential pur cu grad terapeutic de turmeric si lime sau orice ulei esential de citrice si ghimbir Instrucțiuni :        Pune toate ingredientele următoare într-un blender pe viteza medie  până când  s-au dizolvat și amestecat incredientele.         Bea regulat acesta limonada.  Am auzit multe rapoarte de