Treceți la conținutul principal

Solutie universala de curatat suprafete cu uleiuri esentiale



Există multe motive pentru a trece la produsele de curățare ecologice din casele noastre. Reducerea încărcării noastre toxice generale este cu siguranță una dintre cele mai importante!
Încărcarea toxică generală se referă la acumularea de toxine și substanțe chimice în corpul nostru pe care le obținem dintr-o varietate de surse, inclusiv mediul înconjurător, alimentele pe care le consumăm, apa pe care o bem și produsele de îngrijire personală și de uz casnic pe care le folosim.
Poate fi foarte dificil pentru noi să avem un efect asupra nivelului de toxine EXTERIOR al caselor noastre, dar ceea ce este alarmant este că nivelul de toxine din interiorul caselor noastre este adesea mai mare decât cel găsit în exterior! Cum este posibil, vă întrebați?
Covoare și mobilier cu peliculă împotriva petelor, vopsea de uz casnic, aparate noi, draperii, chiar și saltele și perne când sunt noi. Adaugă în acea listă machiajul convențional, produsele de înfrumusețare, liniile de îngrijire a pielii și produsele de curățat pentru uz casnic și avem câțiva vinovați în ceea ce privește toxinele din casele noastre!
Ești gata să schimbi asta? Schimbă produse de curățare toxice, convenționale, pentru opțiuni simple, naturale, cum ar fi oțet alb sau oțet de cidru de mere, bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, apă, cârpe din microfibre și On Guard Cleaner Concentrate. Adăugă uleiuri esențiale dōTERRA, cum ar fi Tea Tree, Lemon, On Guard și Purify pentru extra efect, împrospătând și curățând în același timp aerul din casa ta, îmbunătățindu-ți starea de spirit.
Economisești bani, susții mediul și reduci încărcarea toxică totală? Acum, acestea sunt motive bune pentru a îmbrățișa curățenia verde.


Rețeta mea preferata pentru solutie de curățat cu uleiuri esențiale este:


  • 200ml de oțet alb (care are de asemenea, proprietăți antifungice naturale și antibacteriene)
  • 200ml de apă
  • 1 linguriță solutie naturală pentru spălat vase
  • 15 picături ulei esențial Lemon
  • 10 picături ulei esențial Tea Tree

Amestecați toate ingredientele într-o sticlă spray de 500ml. Agitați bine. Pulverizați pe suprafețe dure, cum ar fi suprafetele din bucătarie, dulapuri, cabina de dus, chiuvete, toalete și ștergeți .
Alte uleiuri esențiale cu proprietăți antimicrobiene puternice sunt Lavender , Orange , On Guard sau Grapefruit ,dar puteti incerca cu orice ulei va place.


Mai jos iti las cateva din retetele mele preferate pentru bucatarie:


SAPUN DE VASE

2 cani de sapun de castilia, fara miros
20 picaturi Lime
8 picaturi Lemon
6 picaturi Citruss Bliss
Adauga toate ingredientele intr-un recipient cu pompita.

SPRAY PENTRU GEAMURI

4 picaturi Lime
4 picaturi Lemon
1/2 cana apa
1/2 cana otet alb
1 lingura alcool
Adauga toate ingredientele intr-un recipient de 300 ml, scutura bine inainte de fiecare utilizare. Pulverizeaza pe oglinda, geam, sticla si foloseste-l cu incredere.

SOLUTIE DE CURATAT FRIGIDERUL

1 cana otet alb
2 cani apa
10 picaturi Lemon

Amesteca totul intr-un recipient cu spray si pulverizeaza in frigider si in cuptor, lasa sa actioneze pana cand e nevoie, curata ulterior cu o laveta umeda.

Săpun de spălat pe mâini


Recipient tip foamer de 100ml
4 linguri de bază de săpun de Castilia fără miros
1 lingură de Ulei fracționat de cocos
1/2 lingură de săpun lichid pentru mâini On Guard (opțional)
1/2 linguriță de glicerină vegetală (emulsionant - amestecând atât apa cât și ingredientele uleioase)
10 picături din uleiul esențial preferat. Eu prefer
#Lemongrass
Se completează cu apă filtrată.

Covoare curate si parfumate


1 cana bicarbonat
10-15 picaturi de ulei esential dōTERRA (ex Lavender, Cedarwood, OnGuard, Lemon, Purify)
Pune totul intr-un borcan. Presara pe covoare si lasa sa stea cel putin 15 min ( poti lasa si ore, daca ai timp) apoi aspira.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Impachetari cu ulei de ricin

   Impachetarile si compresele cu uleiul de ricin sunt foarte eficiente. Stimuleaza circulatia sangelui pe zona aplicata si regereneaza tesuturile afectate, ajuta detoxifierea organismului si asimilarea de nutrienti.    Trateaza cu succes colecistitele (inflamatiile veziculei biliare, cu un rol important in digestia alimentelor), epilepsia, migrenele, artritele si dereglarile sistemului nervos. Are efect imediat si se recomanda folosirea lui de cel putin trei ori pe saptamana, pentru o  detoxifiere  si regenerare completa.    Unii specialisti recomanda indepartarea lui abia dimineata, pentru a-si face efectul pe timpul noptii.    Uleiul de ricin este folosit ca remediu impotriva constipatiei inca din Egiptul antic. In timp, specialistii au descoperit multe alte intrebuintari curative ale acestuia si a devenit un adevarat panaceu pentru functionarea normala a organismului.    Ai nevoie de comprese din bumbac sau alt material natural, la dimensiunile specifice zonei in care

Limonada antiinflamatoare

Ingrediente de limonadă antiinflamatoare:  suc proaspăt de lămâie : (2-3 lămâi) 1L de apa filtrata (dupa gust) 1 lingură de turmeric bio măcinat 1 lingură de scorțișoară bio un pic de sare de Himalaya sau de mare ½ lingură de stevia lichidă (sau după gust) sau miere daca nu esti pe un stil de viata ketogenic 1 lingură de ulei  de cocos și un vârf de piper negru - acest lucru va îmbunătăți dramatic absorbția curcuminoizilor de turmeric care se absoarbe cel mai bine cu grăsimi bune și peperină, care este ingredientul principal al piperului negru.   Puteti sa folositi si ulei MCT  Opțional : 1 linguriță  de ghimbir proaspăt si un pic piper de cayenne 1-2 picaturi ulei esential pur cu grad terapeutic de turmeric si lime sau orice ulei esential de citrice si ghimbir Instrucțiuni :        Pune toate ingredientele următoare într-un blender pe viteza medie  până când  s-au dizolvat și amestecat incredientele.         Bea regulat acesta limonada.  Am auzit multe rapoarte de