Treceți la conținutul principal

Cele mai simple schimbari pecare putem face sa ne imbunatatim energia si sa avem grija de corpul nostru




Prima saptamana

    Sa renuntam de tot la uleiurile vegetale rafinate, cum ar fi uleiul de floarea soarelui conventional,uleiul de canepa rafinat, etc. Acestea cresc radical stresul oxidativ al organismului.
Putem sa folosim la gatit ulei de cocos, untura, unt. In salate ulei de masline extravirgin, ulei de avocado, ulei de macadamia ,etc.

    Sa analizam intre ce ore mancam, adica trebuie sa constientizam la ce ora dimineata consumam prima data calorii. De exemplu o cafea neagra fara
zahar si lapte nu are calorii. La fel si apa sau ceaiul neindulcit. Dar o cafea sau ceai cu zahar sau miere are calorii . Sa calculam fereastra zilnica in care mancam, urmand ca in restul zilei sa se posteasca.
Aceasta fereastra sa fie de maxim 12 ore si o vom reduce treptat la 8 ore. Noi deja tinem post atunci cand dormim.

    Tot ce mai ramane de facut e sa prelungim perioada de 7-8 ore de post din timpul somnului cu inca pe atata, prin eliminarea, amanarea sau anularea unei mese vecine cu ea (adica fie micul dejun, fie cina), dar asta in saptamanile urmatoare.

Varianta aceasta consta intr-un post zilnic, de 16 ore si o fereastra de 8 ore in care se mananca. Teoretic se pot manca oricate mese in aceasta perioada, dar deoarece vreti sa controlati cat mai bine grelina(hormonul responsabil de senzatia de foame), prima regula pe care trebuie sa o respectati este ca veti manca doar 2 mese in fereastra de alimentare. Si nu aveti voie sa rontaiti intre ele: 2 mese mari si late! Atat.


    Sa reducem cantitatea de carbohidrati pe care o mancam. Vom inlocui painea din cereale cu paine fara gluten si lowcarb. Pot sa recomand urmatoarele retete:




    Garniturile de cartofi si orez le putem inlocui cu piure de conopida sau orez de conopida.






Budunca de chia:
1 conserva de lapte de cocos
2.5 linguri de chia
o lingurita de scortisoara
o lingurita maca
Se amesteca si se lasa 1 ora la temperatura camerei dupa care se pastreza la frigider 2-3 zile.
 


    Sa introducem treptat exercitii fizice in functie de varsta. 
            De exemplu HIIT:
             Alergat 20 s urmat de 2 min de plimbare lejera.  Facem 8 cicluri.


Lista de cumparaturi:

-nuci si seminte: seminte de in, floarea soarelui, dovleac, migdale,  nuci macadamia, seminte de pin, etc.
-lapte de cocos
-oua de casa
-turmeric, maca, scortisoara,cuisoare, cardamom, ciuperci medicinale(chaga, cordiceps, ganoderma) si orice pulberi de superalimente care va place
- ulei de cocos extravirgin, ulei de masline extravirgin
- untura de casa, slanina , jumari, carnat de casa
-lactate integrale de preferat de la mici fermieri: unt, urda, cas, smantana grasa




Suplimente recomandate
-crom
-enzime digestive
-Magneziu
-ulei esential de citrice mai ales grepefruit, intern 10-12picaturi pe zi
-Smart & Sassy

Aparat de masurat cetone si test:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Impachetari cu ulei de ricin

   Impachetarile si compresele cu uleiul de ricin sunt foarte eficiente. Stimuleaza circulatia sangelui pe zona aplicata si regereneaza tesuturile afectate, ajuta detoxifierea organismului si asimilarea de nutrienti.    Trateaza cu succes colecistitele (inflamatiile veziculei biliare, cu un rol important in digestia alimentelor), epilepsia, migrenele, artritele si dereglarile sistemului nervos. Are efect imediat si se recomanda folosirea lui de cel putin trei ori pe saptamana, pentru o  detoxifiere  si regenerare completa.    Unii specialisti recomanda indepartarea lui abia dimineata, pentru a-si face efectul pe timpul noptii.    Uleiul de ricin este folosit ca remediu impotriva constipatiei inca din Egiptul antic. In timp, specialistii au descoperit multe alte intrebuintari curative ale acestuia si a devenit un adevarat panaceu pentru functionarea normala a organismului.    Ai nevoie de comprese din bumbac sau al...

Limonada antiinflamatoare

Ingrediente de limonadă antiinflamatoare:  suc proaspăt de lămâie : (2-3 lămâi) 1L de apa filtrata (dupa gust) 1 lingură de turmeric bio măcinat 1 lingură de scorțișoară bio un pic de sare de Himalaya sau de mare ½ lingură de stevia lichidă (sau după gust) sau miere daca nu esti pe un stil de viata ketogenic 1 lingură de ulei  de cocos și un vârf de piper negru - acest lucru va îmbunătăți dramatic absorbția curcuminoizilor de turmeric care se absoarbe cel mai bine cu grăsimi bune și peperină, care este ingredientul principal al piperului negru.   Puteti sa folositi si ulei MCT  Opțional : 1 linguriță  de ghimbir proaspăt si un pic piper de cayenne 1-2 picaturi ulei esential pur cu grad terapeutic de turmeric si lime sau orice ulei esential de citrice si ghimbir Instrucțiuni :        Pune toate ingredientele următoare într-un blender pe viteza medie  până când  s-au dizolvat și amestecat incredientele.  ...

Smoothie de ciocolata neagra cu menta

      Ingredients  100ml lapte de cocos mininim 1 ligura ulei de cocos unt sau ghee sau amestec ½ ligura scortisoara 1 ligura rasa de masa cacao maruntita sau cacao 1 lingurita de maca ½ ligurita ashwaganda ½ ligurita vanilie pulbere 4 frunze de menta sau un beedlet de menta 100ml apa rece sau daca doresti o ciocolata calda atunci apa calda optional: 1 ligura de pulbere proteica 1-2 curmale fara samburi Steps Amestecati in blender toate incredientele. Enjoy!